Gespot in Lede: politieke (azijn)pissers

Gisterenavond was er een politiek debat met alle lijsttrekkers van de Leedse politieke partijen in Intermezzo.
Dit ging dus door naast mijn deur.

Het was een rustige avond. Koen Moreau, de moderator, pikte goed in op de antwoorden, en stelde de juiste vragen…
Tot een vurig debat, zoals ik mij een debat dan voorstel, kwam het echter nooit. We zijn en blijven braaf in Lede hé! Dat dacht ik althans nog gisterenavond.

Daarna werd nog druk nagekaart tussen pot en pint aan de toog.
Na een dagje werken, huisbezoeken, én debat was onze kaars uit en tegen 1 u lag ik in bed.
Deze ochtend om 7 u mee met t liefke uit de veren. Ik zou nog tot 9 u gaan bussen… De laatste loodjes, we zijn er bijna!
Mijn vriend twijfelde in t begin eraan dat we 5000 kaartjes nooit gingen gebust krijgen tegen de verkiezingen. Als het ons (en vooral hem en mijn va) zou lukken, gingen we daar bubbels op drinken. Bij deze: ze staan al koel.

Soit, terug naar deze morgen…

GROOT was mijn verbazing én mijn afkeer, mijn walging toen ik beneden in het portaal van de winkel ontdekte dat er wel TWEE!!!! (azijn)pissers respectievelijk tegen de deur van ons appartement, en tegen de deur van de winkel geürineerd hadden. Geürineerd, gewaterd, tis allemaal nog te mooi om te beschrijven, kortweg: gepist! En ik was ook pissed!

Beste daders (1 met een grote blaas, en 1 met een kleintje; enen dat tot tegen de klink kon pissen en 1 die maar tot kniehoogte reikte): Flauw, echt waar!
Toen ik me politiek ‘kenbaar’ maakte, had ik vooral schrik voor ‘de vijand’. Maar ik moet het eerlijk zeggen: tot gisteren kreeg ik géén ENKELE negatieve reactie, noch van collega-kandidaten, noch van Leedse inwoners én het deed mij veel plezier dat ik nog steeds door één deur kon met vrienden en kennissen die ‘anderskleurig’ waren. Ik had dat niet durven dromen!
Maar vroeg of laat duikt er precies dan toch wat vijandigheid op…
Al vind ik het zeer laag om dat op deze manier te laten blijken!

Wel, gemene pissers, lees en hoor wel: Jullie zullen mij niet temmen!
Daarmee krijgen jullie mij niet klein!
Tot zondag! En dan zullen we t spelletje eerlijk en vriendelijk spelen! Ere wie ere toekomt! Maar wie je ook bent, aan mijn nachtelijke voordeurbezoekers met volle blaas: jullie wens ik de overwinning niet toe!
Aan alle andere bezoekers: don’t worry… Ik heb me niet aan mijn hart laten komen, en ik heb er zeker mijn handen niet aan vuil gemaakt: leve de latex handschoenen!
Gewapend met borstel, spons, latex handschoenen, bleekwater en Mr. Proper heb ik mijn
, hele inkomhal van beneden tot boven gepoetst. Hun sporen zijn uitgewist!
Daar draai ik mijn hand niet voor om!

Integendeel, de strijdlust is nog wat aangescherpt, en we gaan nog 3 dagen voluit!

Een foto is geurloos, gelukkig

Politieke (azijn)pissers?

Nachtelijke onzindelijkheid

3 reacties op “Gespot in Lede: politieke (azijn)pissers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *