De prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld

Deze spreuk (of iets dat er toch op geleek) hing vroeger altijd bij mijn liefste nichtje Tine boven haar bureau, en ik heb er tijdens deze campagne al veel aan gedacht.
Blijven gaan, niet opgeven, zolang je niet doodvalt kan je voort!
Onder dat mom ging ik gisteren na het werk in de winkel meteen weer de baan op samen met Kim om huisbezoeken te doen.
We ontdekten dat hier vlakbij, in de Burgemeester Coppensstraat de buren gezamenlijk aperitieven om het weekend in te zetten! Wat een leuk initiatief!

Daarna gingen we nog een deel van de Gele Wijk bezoeken en gingen we, 2 vrouwen, nog enen drinken in t Kantientje… Sommigen trokken nogal ogen… 2 mannen aan den toog = normaalste zaak van de wereld… 2 vrouwen aan den toog = ?
We hadden dorst én nood aan een beetje opwarming! ’t Wordt herfst! Brrrrr

Na een snelle hap bij Sofie en Lieven van Koffie & Co, snel nog naar de Wijndegustatie van de Volleybalclub Dynaco! Jammie, jammie!
De voetbal was er ook te bekijken, dus de mannen waren al snel aan het grote scherm in de ‘bar’ gekluisterd…
Eerst hebben we een aantal (witte) wijntjes geproefd en een bestellingske gedaan.
’t Was lekker! Wat ook te zien was aan de blauwe lippen van de rode wijndrinkers 🙂

Deze morgen moesten we vroeg uit de veren om naar Antwerpen te gaan! Er was een slotbijeenkomst voor alle N-VA kandidaten van over héél Vlaanderen.
Alles ging heel vlot tot vlak voor Antwerpen. 1 klein auto-ongeluk in de Kennedy-tunnel en alles staat stil… Met bijna een half uur vertraging zijn we er toch geraakt.
Wat ben ik blij dat ik niet elke ochtend in de file moet staan… Mijn woon-werkverkeer beperkt zich tot een trap, maar na een uur file ben ik daar héél tevreden mee!

INDRUKWEKKEND was het!  De koningin Elisabethzaal was GEEL.  Méér dan 2000 man, samen met vele gele t-shirtjes, pancartes van ‘de kracht van verandering’ en vele leeuwenvlaggen.

Overal geel!

Eén voor 1 namen lijsttrekkers van de provinciehoofdsteden het woord, afgewisseld met bezoekjes van Elio Di Rupo, Mitt Romney,… vertolkt door Denoyelle. Stevig gelachen!

 

 

 

Kers op de taart was natuurlijk de toespraak van onze voorzitter Bart De Wever.

Ik geef het grif toe: Bart De Wever wordt verafgood! En soms is het er denk ik wat over.
Moest ik in zijn schoenen staan, zou ik me in elk geval niet meer op mijn gemak voelen bij momenten! Maar hij doet t toch maar!
Een indrukwekkende speech! Alle vermoeidheid verdween op slag, de zaal was tot aan de nok gevuld met positieve energie. Ik zat mee op de (gele) wolk vermoed ik…
Iedereen kreeg een hart onder de riem om nog een halve dag door te zetten en om er voluit voor te gaan…

De speeches van Bart De Wever: onovertroffen

 

De verandering begint morgen!

Toen het evenement afgelopen was, gingen we nog dag zeggen tegen Kim die er de stand van de N-VA jongeren moest bemannen… Daar kwamen we Dieter tegen die onze pancarte had kunnen bemachtigen.
Samen met de Leedse mensen in Antwerpen op de foto dus! 🙂

De verandering begint in Lede

 

 

Terug van Antwerpen naar Lede verliep gelukkig genoeg mits een gps-omwegje zonder al te veel vertraging…
Na het middageten was het dan opnieuw tijd voor onze allerlaatste huisbezoeken!
In de regen… Hopelijk brengt de regen ons een vruchtbare verkiezing!

We vertrokken richting Overimpe! Na wat gedruppel aan enkele huizen, viel het opeens wel met bakken uit de hemel! Gelukkig genoeg mochten we even binnenkomen om voor het ergste te schuilen… Neen er was niemand anders op ronde… Dat moesten wel gekke zijn die door zo’n hondenweer gingen :))) Maar baat het niet, dan schaadt het niet!
De aanhouder wint!

’s Avonds werden de magen gevuld op het eetfestijn van de voetbalploeg van Filip! Lekkere spaghettiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 🙂 Dezelfde voetbalploeg als… die van Stijn en Marc! Leuk om Lieneke nog vlug even in de vlucht te zien! Wat zal ik blij zijn als ik na zondag terug wat tijd zal hebben voor alle vriendjes die ik verwaarloosd heb! Ik maak het goed! Beloofd!

Hup hup, van het eetfestijn naar het kwisfestijn! ZVC The Vikings organiseerden naar jaarlijkse gewoonte de kermisquiz in Impe! Ik had een aantal kandidaten kunnen overtuigen om mee te doen aan deze ludieke quiz… Maar dit jaar was het toch een moeilijke editie!

In opperste staat van concentratie

 

Maar t was geen schande… We eindigden met onze 2 ploegen op de 11de en 9de plaats.
Tijdens de pauze had ik van ver de prijzen zien staan, en er stonden van die gekke, grote knuffels bij… Al lachend had ik tegen Jo gezegd: die wil ik!
En wat gebeurde er? Bij de loting van de prijzen wonnen we: een EZELKNUFFEL!!!!
Hilariteit alom 🙂
We hebben nu ook een mascotte!

Onze mascotte!

Na afloop van de quiz zijn we nog een beetje blijven plakken op Impe Kermis in t buitenbeentje met enkele kandidaten… Gelukkig misschien dat we daar geen foto’s van hebben 🙂 De campagne is nu ECHT gedaan! Alhoewel daar sommige kermisvierders anders over dachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *