De Middenstandsraad en Dr Brugada

Zoals jullie wellicht wel weten ben ik sinds 2009 actief in het bestuur de middenstandsraad als secretaris.
Als jongste telg is het automatisch je taak om wat vernieuwend te zijn. Jong bloed, nieuw leven in de brouwerij! Mijn idee was om 1 keer per jaar een inspirerende Ledenaar in het licht te stellen…
Vele Ledenaars weten immers niet wat voor bekende mensen hier wonen, en dan heb ik t niet over BV’s pur sang. Maar over inspirerende, ondernemende mensen.

Ik kreeg groen licht en vorig jaar reeds besloten we dat Dokter Brugada de spits mocht afbijten. Een beetje symbolisch ook. Bij deze bekende Catalaanse cardioloog zou het gaan over de ‘gezondheid’… Zeg nu zelf, met een goede gezondheid staat of valt alles!

In januari 2012 legden we deze avond vast. Het zou in september of oktober doorgaan… Nog enkele data waren beschikbaar in zijn agenda, en zo werd het ‘DONDERDAG 27 SEPTEMBER’: info-avond Dr. Brugada met als thema ‘Preventie van hart- en vaatziekten’

In mei gaf ik mijn ja-woord aan de N-VA. Ik heb mezelf beloofd dat mijn inzet voor de middenstandsraad daar geen enkele invloed door zou ondervinden. Bovendien moet je in elke partij met anders-gezinden kunnen samenwerken, anders kan je nooit deel uitmaken van een democratie!
Maar toen begin van de zomer bekend werd dat ook Dr. Brugada kleur bekende voor ‘de blauwe’ kreeg ik het toch even warm vanbinnen.
Ook al rees er in de aanloop naar vanavond veel commentaar (het zou een politiek platform zijn, politieke reclame), ik kan met de hand op het hart zeggen dat ik geen seconde spijt heb gehad dat we de avond hebben laten doorgaan.

Prof. Pedro Brugada en journalist Tom Boudeweel

 

 

Dokter Brugada heeft zich héél professioneel gedragen, het was (voor mij althans, en ik hoop voor de 200 andere aanwezigen ook) een boeiende en leerrijke avond

Dankzij de gulle sponsoring en de vele aanwezigen konden we een cheque overhandigen aan Chris Annaert en de Vlaamse Diabetes Vereniging van 2500 euro.

Big smile – Een cheque mogen overhandigen van 2500 euro aan de VDV (én 3 dikke bezen aan Dr Brugada mogen geven) – Je zou voor minder 🙂

Als je dan de fonkeling van geluk in hun ogen ziet, gepassioneerde mensen die zich dagelijks belangenloos inzetten voor zo’n mooi doel, dan kan mijn avond niet meer stuk.
Enkel lachende gezichten, wij blij, zij blij, iedereen blij!

Ik kijk nu al uit naar een volgende editie…Inspirerende Ledenaars mogen zich steeds melden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *