ZONdag Open Monumentendag

Voor velen met kleine oogjes (na een grondige evaluatie van ons eetfestijn tot in de vroege uurtjes), maar we stonden toch paraat!

Gisteren was een superdrukke dag!
Eerst en vooral was er de babyborrel van Lowie bij onze buren en collega-N-VA-kandidate (in Wetteren dan) Annelien en Bjorn  in Intermezzo!
Het was om je vingers van af te likken! Lekker, Ech Lekker! 🙂

Van daaruit moesten we ons haasten naar de fietstocht ter gelegenheid van de openmonumentendag. Het werd een fietstocht in prachtig zomers weer langsheen de kerken van Wichelen, Smetlede en Oordegem. Een unieke kans om orgelstukken te horen, o.a. opgewekt, vrolijk, modern, die je anders nooit in een kerk zou horen….
Het waren de orgelleraar en een waarlijke orgelvirtuoos die voor ons speelden.

Uitzonderlijke tentoonstelling in de kerk van Wichelen

Féline namen we mee. Ik had er nog nooit bij stilgestaan, maar gelukkig mocht ze mee in de kerk. Ze is zelfs nog muzikaal begaafd ook en zorgde voor groot jolijt toe ze op een gegeven moment de maat meekwispelde van het stuk.

 

Na een afsluitend aperitiefje aangeboden door het Davidsfonds in Oordegem fietsten we verder richting Wanzele waar de rest van de N-VA campagnevoerders (en ook onze collega’s van andere kleurige partijen) naar de Gentlemen koers reden. Gentlemenkoers, what’s in a name!

Gentlemenkoers op Wanzele kermis

Met een gemiddelde van + 40 km/uur fiets je volgens mij niet echt meer hoffelijk! En met de gesneden Wanzeelse bochten was het af en toe ronduit gevaarlijk.
Maar het bracht wel veel volk op de been natuurlijk. Daarna klonken de Vlaamse schlagers uit de boxen, mijn liefje moest toch wat wennen aan het muziekgenre…
Féline leerde de geneugten kennen van het frietkraam (curryworst speciaal voor haar in brokjes gesneden, en een frietje hier, een frietje daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *